Trailerladen

Succesvol trailerladen

 

Trailerlaad problemen zijn denk ik de meest voorkomende problemen die paardeneigenaren kunnen ondervinden met hun paard. 

De oorzaak ligt niet altijd bij de eigenaar zelf, maar de oplossing wel! Er zijn voor verschillende problemen dus ook verschillende oplossingen. Ik maak altijd eerst een analyse om op te sporen waar het eventuele trailerlaadprobleem zit. Vanuit die analyse ga ik aan de slag met de eigenaar zelf, een stuk theorie en daarvan uit gaan we het uitoefenen in de praktijk. 

Een stukje theorie achter een paard;

 

Een paard is van nature een prooidier (primair) maar ook een kudde en vluchtdier (secundair).

 

Hoe reageert een paard in geval van nood of gevaar?

1. Flight; vluchten zal altijd de eerste keuze zijn hiervoor zijn ze immers het beste uitgerust. (Iedereen heeft wel eens filmpje gezien dat een eigenaar achter een paard aan skied).

2. Fight; Als vluchten niet helpt gaat een paard over in vechten, hier zijn ze iets minder voor uitgerust (Geen klauwen of bijvoorbeeld slachttanden) maar als ze iets raken door bijvoorbeeld te schoppen is het wel goed raak.

3. Freeze: Als vechten ook niet lukt gaat het verder met bevriezen, de natuur beschermt het paard doordat in deze fase gevoelsvermindering en bewustzijnsvernauwing optreed. Het paard maakt de ellende niet bewust niet meer. (Hoe vaak zie je een paard niet voor een trailer staan wat niet meer beweegt en gaat hangen aan het halstertouw, hij slaapt dan echt niet, wat ik vaak hoor).

4. Faint; In het allerlaatste stadium valt het paard flauw, dit betekend alle gevoelssystymen gaan op non-actief en het paard denkt werkelijk dat het het einde is. (Dit heb ik zelf met Floor mee gemaakt in de periode dat ik niet beter wist en dat ik hulp van een paardenman kreeg. Hij zou Floor even de trailer optakelen met een lijn om de voorste stand, hier kwam een tegengestelde reflex van en Floor lag op haar rug achter de trailer klep en bleef daar enkele minuten als "dood" liggen). Bij flauwvallen verliezen ze daadwerkelijk door de angst de controle over hun benen. 

Trailerladen                                                                       Vanaf € 95,- 

(Meer info hierover kun je het beste contact opnemen)

Spoed trailerladen

(Dit tarief is alleen voor NIET trailerlaad klanten van mij. Dezelfde dag thuis, wedstrijd locatie etc)
€150 (excl. reiskosten) 

Spoed trailerladen eigen klanten €31,50 (excl. reiskosten)  

Voor alle bestemmingen binnen een straal van 10 kilometer zijn de reiskosten €2,50. Reiskosten voor bestemming buiten deze straal van 10 km worden vanaf mijn woonplaats Vlagtwedde berekend a € 0,30 per km heen en terug.

Zie ook algemene voorwaarden;

 

Trailerladen is altijd met een eigen trailer, deze dient in correcte staat te zijn, denk hierbij aan rubber op de laadklep, goede banden, geen rotte plekken op de klep en zijwanden etc. Denk zelf aan handschoenen te dragen. Materiaal heb ik altijd zelf bij mij waarvan gebruik mag worden gemaakt. 

 

 

Ze liep gisteren direct de trailer op👌🏻

(Na 1 trailerlaadtraining kreeg ik dit bericht) 

Hoppa in 1 keer 💪 zonder twijfel. Me broertje stond met de mond open zo goed het ging. Haha.

(Na 1x een trailerlaad training krijg je 24 uur later dit bericht) 

Maak jouw eigen website met JouwWeb