Trailerladen

Succesvol trailerladen

 

Trailerlaadprobkemen zijn denk ik de meest voorkomende problemen die paardeneigenaren kunnen ondervinden met hun paard. 

De oorzaak ligt niet altijd bij de eigenaar zelf, maar de oplossing wel! Er zijn voor verschillende problemen dus ook verschillende oplossingen. Ik maak altijd eerst een analyse om op te sporen waar het eventuele trailerlaadprobleem zit. Vanuit die analyse ga ik aan de slag met de eigenaar zelf, een stuk theorie en daarvan uit gaan we het uitoefenen in de praktijk. 

Een stukje theorie achter een paard;

 

Een paard is van nature een prooidier (primair) maar ook een kudde en vluchtdier (secundair).

 

Hoe reageerd een paard in geval van nood of gevaar?

1. Flight; vluchten zal altijd de eerste keuze zijn hiervoor zijn ze immers het beste uitgerust. (Iedereen heeft wel eens filmpje gezien dat een eigenaar achter een paard aan skied).

2. Fight; Als vluchten niet helpt gaat een paard over in vechten, hier zijn ze iets minder voor uitgerust (Geen klauwen of bijvoorbeeld slachttanden) maar als ze iets raken door bijvoorbeeld te schoppen is het wel goed raak.

3. Freeze: Als vechten ook niet lukt gaat het verder met bevriezen, de natuur beschermt het paard doordat in deze fase gevoelsvermindering en bewustzijnsvernauwing optreed. Het paard maakt de ellende niet bewust niet meer. (Hoe vaak zie je een paard niet voor een trailer staan wat niet meer beweegt en gaat hangen aan het halstertouw, hij slaapt dan echt niet, wat ik vaak hoor).

4. Faint; In het allerlaatste stadium valt het paard flauw, dit betekend alle gevoelssystymen gaan op non-actief en het paard denkt werkelijk dat het het einde is. (Dit heb ik zelf met Floor mee gemaakt in de periode dat ik niet beter wist en dat ik hulp van een paardenman kreef. Hij zou Floor even de trailer optakelen met een lijn om de voorste stand, hier kwam een tegengestelde reflex van en Floor lag op haar rug achter de trailer klep en bleef daat enkele minuten als "dood"liggen). Bij flauwvallen verliezen ze daadwerkelijk door de angst de controle over hun benen. 

Kosten trailerladen vanaf €95 

Trailerladen is altijd met een eigen trailer.

 

 

Ze liep gisteren direct de trailer op👌🏻

(Na 1 trailerlaadtraining kreeg ik dit bericht) 

Hoppa in 1 keer 💪 zonder twijfel. Me broertje stond met de mond open zo goed het ging. Haha.

(Na 1x een trailerlaad training krijg je 24 uur later dit bericht) 

Maak jouw eigen website met JouwWeb