Reviews

 

Recente  reviews zijn te lezen op mijn facebookpagina Freestyle with your horse!

Wegens toenemende drukte is het lastig om alles up to date houden!

 

 

 

16-07-2017 

De grond/schrik/obstakeltraining is een echte aanrader!
Ook als je paard niet zo erg onder de indruk van enge dingen is, zoals Arjo. In de omgang is hij namelijk erg brutaal en hier leer je hoe je daar mee om moet gaan en dat je paard beter naar je gaat luisteren. Het was erg leerzaam en verrassend hoe je paard op bepaalde dingen reageert
en hoe snel ze aan iets gewend raken, waar ze eerst bang voor waren. Zo kun je als je op buitenrit bent beter de situaties waar je paard
bang voor is oplossen en hem minder angstig te maken door hem aan enge dingen te laten wennen.
Arjo was na een tijdje zo rustig, dat ik zelfs mijn dochter met hem het schrikparcours kon laten doen!

 

Marijke Veen


Zondagmiddag, 16 juli, om 13.30 in de auto, achter de auto de trailer met Suzanna, een jonge Welsh, en achterin de auto Jantine, mijn groom en bereidster van Suzanna. Op weg naar Vlagtwedde voor een schrik/obstakel en grondwerktraining die Ilona gaat geven. Suzanna is nog een jonge pony en vind het moeilijk om op eigen benen te lopen. Het eerste gedeelte van de training was aan het halster, Jantine liep met Suzanne door de hindernissen. Een bak met plasticflessen was geen enkel probleem, een blauwzeil met een paraplu daarnaast ook niet, over een balk heen stappen geen probleem. Suzanna moet gedacht hebben, als Jantina het durft durf ik ook. Één ding was wel eng, een boog met slingers er aan. Dat was dus stil staan nu kwam het op de grondwerktraining aan. Druk houden op het halster en als Suzanna een klein stapje deed de druk gelijk wegnemen. En na een tijdje durfde Suzanna er onderdoor. De tweede keer ging het een stuk sneller en daarna was het gewoon lopen. Onder het zadel was eigenlijk geen probleem, eerst een rondje stappen omdat Jantine er niet meer naast liep. En daarna ging het eigenlijk allemaal soepel, ook de boog met linten. Wat ze wel moeilijk vond waren de boomstammetjes, maar door er in het midden twee uit te halen was ook dat geen probleem meer. Kortom, een leuke training waar Suzanna en Jantine veel geleerd hebben! En dat alles onder de vakkundige leiding van Ilona! Een paar weken eerder, op zaterdag 3 juni, hadden Jantine en Suzanna ook een training van Ilona gehad. Het loswerken in een vierkant van 14 meter en dan werken met je eigen lichaamstaal en de lichaamstaal van de pony. Beide traningen waren leuk en leerzaam!

 

Erik van Willenswaard


05-09-2017

 

Sinds 4 maanden ben ik de nieuwe eigenaar van een dapper klein dravertje Adonis Charisma, mijn andere paard mag wat rustiger aan gaan doen van wege zijn leeftijd. Toen ik Adonis ging bekijken en ging proefrijden merkte ik dat hij behoorlijk nerveus was, iets wat niet echt bij me past want na 11 jaar een bomproof paard te hebben was ik behoorlijk onzeker geworden. Maar liefde maakt blind en heb hem zonder twijfel gekocht. Na een periode van wennen bleef hij toch best nerveus en schrikkerig, ik ben toen in contact gekomen met Ilona via een zoekvraag op fb, ik heb contact gezocht en we hebben een afspraak gemaakt, ik was nog wel nieuw in het hele freestyle gebeuren maar stond er zeker voor open. Wat ben ik blij dat ze is geweest, hij snapte vrijwel direct het concept en door goed uit te leggen wist ik ook meteen het idee. Ook heeft ze me laten zien hoe ik zijn angsten kan afnemen door simpel weg de druk weg te halen op de juiste tijd. Ik ben er mee verder gegaan en nu is hij zoveel relaxter en heel rustiger net als ik, het is heel fijn om te weten hoe je in bepaalde situaties moet handelen. En door middel van het loswerken versterkt de band met je paard ook. Bedankt Ilona voor je les en uitleg.

 

Christel Hinderks


10-03-2018

 

Jong KVTH;

 

Een hele mooie dag vandaag bij de Fam. Berghuis in Beilen. Aanwezig voor de clinics loswerken en obstakeltraining, samen met zo’n 30 jonge belangstellenden die Ilona Greven aan het werk zagen met onder andere de lange lijnen.
@Ilona bedankt voor je duidelijke uitleg en begeleiding van de dag! Het was top!!

19-08-2018

De Freestyle methode, een paar jaar geleden zou ik gezegd hebben dat het iets is voor mensen met geiten wollen sokken en dat het niet iets is voor mij... Echter, steeds vaker zag ik leuke berichten van Ilona en anderen voorbij komen en begon ik mijn vooringenomen mening bij te stellen. Wij hebben een paard die wat drammerig kan zijn en waarschijnlijk kan er aan mijn leiderschap genoeg bijgespijkerd worden. Vandaag heb ik van Ilona een eerste loswerk les gehad en we hebben e...en grondwerk oefening gedaan waarbij het paard moet leren om te wachten.
Het was een erg leerzaam uur. Ilona legt duidelijk uit waar ik op moet letten. Prachtig om te zien wat je met je eigen lichaamshouding en kleine aanwijzingen kunt doen. Ik ga thuis lekker aan het oefenen om binnenkort weer een les te plannen. Echt een aanrader om op zo'n andere manier met je paard te gaan trainen.

 

Marjon en haar fries Berber


15-05-2019

Vandaag een training van Ilona gehad. Duidelijke uitleg over de methode waar ze mee werkt. Mooi om te zien hoe mijn jaarling het oppikte... Na de “zomerstop” ga ik graag verder!! Dank je wel voor vandaag!

 

Claudia Vd Zwaag-Giezen


16-05-2019

Vandaag mijn eerste les gehad van Ilona.
Ik dacht dat het lastig zou worden om een instructrice te vinden die past bij mij, mijn pony én mijn rijstijl, maar het was in één keer raak!

Duidelijke uitleg, niet alleen wát je moet doen, maar ook waarom. En dan worden dingen die je nooit eerder zo deed, opeens heel logisch! Mijn volgende les is al gepland! 😁

 

Luca Kerkstra


1-06-2019

Met kleine aanwijzingen grote veranderingen bereiken! Je houding en handeling ten aanzien van het paard. Hoe je onbewust bepaalde (negatieve) gedragingen van je paard beloond. Ondanks dat ik al 30 jaar bijna dagelijks omgang met paarden heb, veel lees en zelfs paardenhouderij opleiding heb afgerond, leer ik elke keer weer anders naar mijn paard te kijken en zijn gedrag te begrijpen.

 

Femmy


1-06-2019

Ik denk dat ik niet vaak iemand tegen het lijf ben gelopen die zo positief is als Ilona. En dat merk ik in iedere les weer, ze heeft een enorm positieve manier van lesgeven. Dat zelfs wanneer het voor mijn gevoel wat minder gaat, ik wel altijd met een positief gevoel naar huis ga.

Ook tijdens wat lichamelijke problemen waar ik onlangs met Boykin tegen aan ben gelopen, staat Ilona altijd klaar. Om mee te denken, maar ook om bijvoorbeeld een filmpje te beoordelen.

Ik ben dus e...rg blij dat ik ben begonnen met lessen bij Ilona!

Nogmaals bedankt voor alles Ilona!

 

Karin Raske en haar paard Boykin


14-07-2018

Ik heb contact met Ilona gezocht omdat mijn paard Lizz over mij heen liep, ze had geen respect voor me en denderde over me heen..
Ilona is begonnen met grondwerken en heeft mij de basis geleerd om het zelf ook met haar te doen, al vrij snel had ik een heel ander paard naast me lopen, ze heeft “ respect” voor me en ik begrijp haar, heel bijzonder wat lichaamstaal doet met een paard. (ik had me hier nog nooit in verdiept).
Lizz is erg leergierig en pakt het grondwerken/loswerken erg snel en goed op..

 

Mijn stal genoten zeggen ook is een heel ander paard geworden, ze wacht keurig en ze dramt niet meer met uit het land halen en van stal naar het land brengen.

 

Ook is Lizz mij als 2 jarige over de achter stang van de trailer gekomen, waardoor ik haar niet meer op de trailer durfde te zetten en ze me er ook niet meer op wou, maar dankzij het grondwerk en losweken en alle hulp van Ilona kan ik haar nu weer in de trailer krijgen en de stang erachter zonder dat lizz in paniek raakt.

 

Lizz en ik hebben het vertrouwen in elkaar weer gevonden dankzij Ilona! We blijven oefenen en met de hulp van Ilona komt het zeker weten helemaal goed!😁

Groetjes Claudia en Lizz (3 jaar)


17-06-2019

 

Super blij met Ilona !! Zo knap hoe zij paard (en ruiter) leest en de kleinste dingetjes ziet en aanvoelt ! πŸ€—

 

Danielle en haar paard Vlam


17-07-2019

 

Doordat ik ook iets anders wou dan dressuurmatig rijden kwam ik terecht bij Ilona. Door de basis op een andere manier te benaderen dan ik gewend was hebben de afgelopen maanden hele mooie stappen gemaakt.
Ik krijg meer respect van mijn paard en ik begrijp beter waarom mijn paard een bepaalde reactie geeft. Met deze kennis zie ik nu in, dat er een heel groot gedeelte aan mij lag. Maar door de juiste begeleiding, rustige en kundige uitleg van Ilona maken we hele mooie stappen vooruit.
Samen met je paard plezier hebben en elkaar respectvol behandeld staat bij Ilona voorop!

 

Monique en haar fries Maika


17-06-2019

 

Super leuke instructrice, die echt de tijd neemt. Top hoe ze de eerste keer met ons Amadeus loswerkles gaf! dat lonkt naar meer!!

 

Sara en haar fell pony Amadeus


19-06-2019

 

Ilona geeft mijn dochter les. Zij doet dit op een leuke en inspirerende wijze.
Ilona legt alles stap voor stap uit. Laat ook zien wat er gebeurt of juist niet.
Begeleid onze dochter en laat zien wat voor effect je eigen lichaamshouding heeft op haar pony.
Ilona is altijd positief en enthousiast. Het is duidelijk dat Ilona weet waar ze het over heeft.

 

Sandra en haar pony Gio


28-06-2019

23 mei kregen we onze eerste les van Freestyle with your horse. Ik hoopte hiermee een methode te vinden waarmee ik iets kon bereiken met Yinthe. Het aller belangrijkste vond ik vertrouwen krijgen in elkaar en weer plezier hebben met elkaar. Daarnaast is mijn uiteindelijke doel om weer op haar te rijden en ook dat verder uit te breiden.

Inmiddels zijn we zo’n zes lessen verder...
Wist ik maar eer...der van het bestaan af !
Iedere dag weer leren we elkaar beter kennen, accepteert Yinthe me als haar leider en zie ik aan haar hoe graag ze wil werken voor me !
We leren van en met elkaar, voelen elkaar aan en genieten ❀️

Deze foto is tijdens een training tussen de oefeningen door en straalt eigenlijk exact uit waar we zo hard voor aan het werk zijn... ontspanning !

Bedankt Ilona Greven πŸ€

 

Mariska Tromp


7-07-2019

 

Ilona geeft mijn dochter les. Zij doet dit op een leuke en inspirerende wijze.
Ilona legt alles stap voor stap uit. Laat ook zien wat er gebeurt of juist niet.
Begeleid onze dochter en laat zien wat voor effect je eigen lichaamshouding heeft op haar pony.
Ilona is altijd positief en enthousiast. Het is duidelijk dat Ilona weet waar ze het over heeft.

 

Klaske Teelken Wilts


7-07-2019

 

Ilona doet het superleuk en is geduldig, onze dochter is nogal onzeker, maar bloeit helemaal op tijdens de lessen van Ilona.

 

Marloes Holman


Al ongeveer een jaar heb ik les bij Ilona en al heel snel had ik een heel ander paard.
Fouten die ik zelf onbewust maakte hielp zij mij te verbeteren. Mijn doel was een buiten rit maken met mijn een beetje eigenwijze tinker merrie en dat is gelukt! Wij hebben enorme stappen vooruit gemaakt en wij zijn nu ook bezig met mijn puppy paard Stella!
Super blij met Ilona haar hulp en raad het echt wel aan!

 

Alina met haar haflinger Stella en tinker Bo


10-07-2019

 

Ilona geeft fijn les, geduldig en duidelijk.πŸ‘ Belang paard staat ook voorop. Danny vind het ook super leuk en vind Ilona lief, en staat tussendoor even bij haar stil voor een knuffel. Beide super tevreden.

 

Marianne en fjord Danny10-07-2019

 

Ilona geeft fijn les, geduldig en duidelijk.πŸ‘ Belang paard staat ook voorop. Danny vind het ook super leuk en vind Ilona lief, en staat tussendoor even bij haar stil voor een knuffel. Beide super tevreden 😊

 

 


21-8-2019

 

Ilona helpt mij met mijn 3-jarige hengst om hem de freestyle beginselen bij te brengen. Ik ben onder de indruk van haar grote deskundigheid. Ze past zich professioneel aan bij het paard dat ze voor zich heeft en bouwt de lessen heel ontspannen en geleidelijk op. Ontzettend vriendelijk. Ik geniet enorm van de lessen en zie dat mijn paard snel leert van Ilona, omdat ze zo duidelijk is. Echt heel leuk!

 

Caroline de grood


28-9-2019 Trailerladen 

 

Ik zeg ook Ilona ! Een les en thuis oefenen en probleem opgelost :-)

 

Sylvia Prins


3-2-2019

 

Ben benieuwd. Spannend!! Ik wil je nog even bedanken voor vanmiddag. Ik kan me voorstellen dat je het druk hebt..... je bent een topperπŸ‘πŸ»

Femke Kiewiet


4-12-2019

 

3wkn m'n Friesje weer opgepakt, ze kon alleen maar hard, ik had er geen plezier meer in, les gehad en weer zelf aan de gang met veel plezier, Ilona geeft je handvaten waar jezelf verder op kan borduren πŸ€—
ben weer blij en vast m'n paard ook.

 

Miranda Bovee


4-12-2019

 

Ilona neemt alle tijd voor je, met respect voor mens en dier. Ze wil je met alles helpen en niets is teveel. Ons paard is met sprongen vooruit gegaan sinds we samen werken, zowel aan de hand als met rijden.

Ik kan Ilona absoluut aanbevelen aan diegene die op welke manier dan ook stappen wil zetten met zijn of haar paard, op een diervriendelijke manier. Ze is een topper!

 

Melissa Lens


4-12-2019

 

Ik heb sinds kort les van Ilona met mijn eigen pony. Ik heb sindsdien al heel veel geleerd en ben erg blij dat ik les heb! Mijn pony en ik gaan weer vooruit!

 

Anne Oudekerk


4-12-2019

 

Ik heb sinds eind februari dit jaar een nieuw paard. Echt een geweldig dier, alleen liep ik tegen het probleem aan dat hij niet zonder 2 personen de paddock uit wilde. Na 1 les van Ilona, liep hij de volgende dag zo met mij mee. Ik vind Ilona een topper !! Ze is een super aardige meid die goed en duidelijk uitlegt met veel geduldπŸ‘πŸ» nu het volgende projectjeπŸ˜‰

 

Femke Kiewiet


4-12-2019

 

Met mijn 4 jarige ruin liep ik tegen het een en ander aan, en wist ik even niet meer goed waar ik moest beginnen. Ilona hielp ons binnen één les weer op het juiste pad en het gaat binnen een klein weekje al zó veel beter! Ze geeft op een lieve en duidelijke manier les, waardoor ik mijn paard steeds beter leer te begrijpen en we weer de goede kant op gaan! 😍

 

Madelief Vercouteren


Maak jouw eigen website met JouwWeb