Nieuwsbrief September

 

Dit is de eerste nieuwsbrief van Freestyle with your horse en daarom wil ik jullie graag kennis laten maken met mij en mijn werkwijze.

Wie ben ik?

Ik ben Ilona Greven-Lentz en sinds 2018 heb ik mijn eigen “trainingsschool” Freestyle with your horse.

Ik ben gediplomeerd ORUN KNHS Freestyle Instructrice Niveau 3. Dit heb ik gevolgd aan de Freestyle Academy van Emiel Voest en Chaja Voest- Kolthoff.

Ik woon samen met mijn man Henk en onze dochter Heleen op een schitterende boerderij in Vlagtwedde. Op deze locatie heb ik ook de mogelijkheid tot het geven van mijn trainingen.

 

 

Hoe werk ik?

Of je nu een rijprobleem hebt, met kennis en vertrouwen wilt leren/kunnen paardrijden, hogere punten in een proef wil rijden, je jonge paard wil beleren (aangespannen of onder het zadel), eens wat anders wil leren, om je training af te wisselen dubbele lange lijnen of grondwerk of een trailer probleem hebt? 

Samen stellen we een trainingsplan op en help ik jou doelen te behalen!

Vanzelfsprekend met respect voor het welzijn van het paard.

Het werken met paarden en het lesgeven, de interactie met mens en paard vind ik fantastisch. De vooruitgang bij leerling en paard zien, het geeft me ontzettend veel energie!

 

Freestyle with your horse

Freestyle with your horse is ontstaan vanuit mijn zoektocht hoe ik mijn eigen paard Floor beter kon begrijpen. Floor is een haflinger en zij is erg sensibel. Om met haar te kunnen werken moest ik me meer in haar belevingswereld verdiepen en dit beter begrijpen. Dit was het moment dat ik de “paardentaal” wilde leren in plaats dat Floor de “mensentaal” moest leren. Zo kwam ik bij Freestyle als trainingsmethode.

Om mij te bekwamen in Freestyle instructeur ben ik 2 jaar ben ik in opleiding geweest bij Emiel en Chaja, eerst niveau 1 en het jaar erop gelijk door naar niveau 3. En toen kon het echt beginnen! Vanaf oktober 2018 heb ik mijn eigen bedrijf Freestyle with your horse opgestart.

Ik doe mijn werk elke dag weer met veel liefde voor het paard en ik heb in de afgelopen periode al een ontzettend fijne klantenkring opgebouwd.

 

Beloning

Wat ik vaak mis is dat een paard een beloning krijgt voor wat wij van het paard vragen, een tik met de zweep als het paard iets doet wat de ruiter niet akkoord vind, wat vaak ook nog eens bij de ruiter ligt is sneller gemaakt!

Welke vormen van beloning zijn er?

  1. Het wegnemen van druk is een hele directe beloning.

We kunnen druk voor meerdere doeleinden gebruiken zoals druk op het halstertouw, been druk maar ook teugeldruk. Bij het gewenste gedrag is druk weghalen de belangrijkste beloning, dat is dus een bekrachtiger. Omdat we een onaangename prikkel weghalen noemen we dit een negatieve bekrachtiger. (Primair)

  1. Ontspanning werkt altijd als een beloning.

Als jezelf ontspant van spieren en gewoon ademhaalt word dit door het paard als prettig ervaren. Dit versterkt het gevoel van belonen.

  1. Stem en aanraking kunnen een beloning zijn.

Stem en aanraking is een secundaire beloning, het mooiste is punt 1 en 2 hierbij te gebruiken. Beloning met iets lekkers is te traag, de associatietijd van handelen en belonen dient binnen 3 seconden te gebeuren, daarna kunnen de paarden de relatie tussen actie en reactie niet meer leggen. Deze vorm van belonen gebeurd door positief te bekrachtigen.

  1. Voer etc. kunnen paarden ook ervaren als een beloning.

 

Nieuwe lestijden vanaf 26 augustus                                        

Maandag                 9.00 uur tot 14.00 uur

                                  15.00 tot 19.00 uur Manege De Woudruiters

Dinsdag                   9.00 uur tot 14.00 uur

Woensdag               9.00 uur tot 11.30 uur

Donderdag              9.00 uur tot 14.00 uur  

                                   18.00 uur tot 19.30  

                                   19.45 uur tot 20.45 uur Menclub Het Knoalster Karrespoor (Menles)

's Avonds en in het weekend geef ik ook lessen, maar dit gaat altijd in overleg.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb