Mijn paarden

 

Als eerste wil ik jullie voorstellen aan Florencia (roepnaam Floor) v. Weltman, geboren op 11 mei 2006, zij is erg sensibel, door haar ben ik gaan zoeken hoe ik paarden beter kan gaan begrijpen en kwam ik dus bij Emiel Voest uit. Ik ben de opleiding begonnen met Fair Play, helaas tijdens de opleiding moest ik afscheid van haar nemen wegens ziekte. Ik heb de opleiding voort gezet met Floor en heb uiteindelijk met haar examen gedaan. Hier hebben we heel wat uurtjes voor moeten trainen. Zij is opgenomen in het stamboek met 75 pnt. en heeft een eerste premie behaald en heeft een stokmaat van 1.47 mtr.! Floor heeft in juli 2021 onze stal verlaten, ik heb voor haar een heel geschikt huisje kunnen vinden waar er meer stabiliteit is. Floor kon de nieuwe veranderingen met verschillende paarden bij ons op het erf helaas niet aan. 

Als tweede wil ik jullie voorstellen aan Annelie v/d Hogewal (roepnaam A'lynn) v. Standing Ovation. A'lynn heeft een eerste premie behaald in 2016 en is opgenomen met 7,5 punt.  Ze heeft een stokmaat van 1.47 mtr. A'lynn is in maart 2018 verkocht.

Als derde wil ik jullie toch voorstellen aan Argon v/d Rijsdijk, Argon heb ik helaas op 13-07-2010 moeten laten inslapen, zijn vader was Atlantic en hij was geboren op 14-02-2004, Argon draag ik nog elke dag bij me. Argon is in 2008 met 74,5 punten opgenomen in het stamboek toen stond hij op de ck in rolde 1.a, vervolgens zijn we naar Den Bosch geweest en stond hij 1.b, hij heeft dus op beide keuringen een 1e premie behaald, Argon had een schofthoogte van 1.49 meter. Argon heb ik ook zelf beleerd en hebben we toch nog een aantal wedstrijden met winst kunnen behalen.

Als vierde wil ik jullie voorstellen aan Fair Play (roepnaam Tooske), v. Wirbelstein, geboren op 22 maart 2006, zij was l1 dressuur. Met haar heb ik veel gesprongen en oefen crossen gereden en ook reed ik western met haar. Fair Play deed alles voor mij en sprong altijd alles. Fair Play is met 75 pnt opgenomen in het stamboek met een tweede premie. Helaas heb ik ook van haar in 2017 afscheid moeten nemen wegens ziekte. Met haar heb ik diverse prijzen in zowel de dressuur, springen en western binnen gehaald.

Als vijfde wil ik jullie voorstellen aan Anka van de Tolberg v. Aktief geboren in 1995. Met haar ik vele successen gehad, we zijn o.a. bestgaand rijpaard geweest te 'S Hertogenbosch in  de Barabanthallen. Ook zijn we 2x WWD kampioen geweest. Anka heeft altijd eerste premies gehaald op de keuringen en in de dressuur was M1 dressuur geklasseerd. Ik heb haar gereden voor Roelie Wubs.

Als zesde wil ik jullie voorstellen aan Misty v. Marschall van de Klingelbeecke eveneens uit 1995. Met Misty is mijn liefde voor haflingers begonnen ook zij was van Roelie Wubs. We hebben Misty vanaf haar derde alles zelf geleerd ik was 12 jaar. Samen hebben we heel veel uurtjes en kilometers gereden en elkaar veel geleerd. Bij de L1 dressuur zijn we gestopt en ben ik toen der tijd verder gegaan met Anka. Voor Misty was geen hindernis te hoog, ze sprong met gemak 1.20 mtr. Helaas hebben we Misty 4 oktober 2020 moeten laten gaan, 25 jaar oud is ze geworden. ✨

Als zevende wil ik jullie voorstellen aan Zummer Zurprice (kwpn x fries), de eigenaar van Zummer is Jessica Pepping- Idskes. Ik heb met Zummer niveau 3 afgemaakt van de ORUN. Zummer loopt hiervoor aan de dubbele lange lijnen en onder het zadel. We hadden een korte voorbereiding op ons examen doordat ik eerst een ander paard bij me had en hadden 8 weken de tijd voor het afrijden, daarom in rijlevel 6 afgereden. (travers en schouderbinnenwaarts) 

Als achtste in deze rij staat Dorle, Dorle is 14 jaar en heeft dezelfde vader als Fair Play, Wirbelstein van de Haflingerborg en is in het bezit van Ton Blom en Roelie Wubs. Dorle word zowel aangespannen gereden als onder het zadel. Ton rijd haar aangespannen en ik rij haar sinds mei 2018 onder het zadel. We hebben al een paar successen met haar behaald in de korte periode. Kampioen bestgaand aangespannen paard in Assen op de CK en nationaal kampioen aangespannen paard in Kronenberg! Ton en Dorle zijn kampioen van de selectiewedstrijden te Vlagtwedde en hadden overigs ook nog de prijs gewonnen met de aantal hoogste punten van alle klassen! Onder het zadel heeft ze steeds de finale weten te halen, maar we missen nog net het laatste stukje balans in de galop, dit is een kwestie van verder door trainen. Wel was ze in de B dressuur 2e van Nederland onder het zadel met maar 4 punten verschil op nummer 1 te Kronenberg. Momenteel rij ik Dorle in de klasse M1 op wedstrijden onder het zadel en in de klasse L aangespannen (M gestartrechtigd). Ze is Z gestartrechtigd met Ton Blom. Ze is bij beide L vaardigheid met winst. 

Als negende stel ik jullie voor aan Amora v/d Hogewal, een 7 jarige merrie die hier in oktober 2018 is komen wonen. Haar vader is Natino, opgenomen met 77 punten in het stamboek en ze meet nu al maar liefst boven de 1.50 mtr. Ze is te volgen via mijn facebookpagina & Instagram Freestyle with your horse. Ze kent het gehele freestyle systeem en word bereden onder het zadel. Ze heeft in het voorjaar van 2021 haar eerste merrieveulen aan ons gegeven van de hengst Sternblick de L'our en in 2022 kreeg ze een veulen genaamt Amora's Stunning Novi van de hengst Sternwind van 't Jansveld. 

Als tiende stel ik jullie voor aan mijn eerste eigen gefokte veulen; Amora's Stunning Spirit (vader Sternblick de L'our) geboren op 20 april 2021 en behaalde als veulen een mooie 1e premie op de keuring. 

 

 

Als elfde stel ik jullie voor aan Amora's Stunning Novi geboren op 24 april 2022. Het tweede veulen van Amora en haar vader is Sternwind van 't Jansveld.